Varma fötter och behaglig värme


8b3d66fc0f358bdd00a6d21182b495e8_tepelna-pohoda

Komfort inomhus


Den stora fördelen med de nya generationens ir-paneler är den märkbart förbättrade känslan av varm komfort när man är inomhus. Eftersom infrarvågorna direkt värmer människor samt strålar tillbaka från de omgivande uppvärmda väggarna, golv och möbler är det möjligt att värma rummen till ca 2-3 grader lägre temperatur än vid användning av standardvärmesystem.

Konvektionsvärmesystem utnyttjar den stora temperaturskillnaden mellan den uppvärmda luften och den svala luften i rummet, oberoende av den primära värmekällans typ (elpanna, elelement eller värmepump). Luft används för värmeöverföring - varmluft stiger och kall luft sjunker. Det är mycket varmare vid takytan än nere nära marken, där vi rör oss mest.

För uppvärmningsluft använder det infraröda värmesystemet maximalt 20% energi. infraröda strålar värmer väggar och golv direkt. Det finns mycket liten temperaturskillnad mellan golv och tak i ett rum utrustat med infraröd värme. Faktum är att det vanligtvis ligger runt 1 C° med konvektionsvärme kan temperaturskillnaden vara upp till 10 C°. Med infravärme slipper du frysa om fötterna.