Besparingar i elförbrukning, värme, pengar och utrymme


Lägre driftskostnader: spara upp till 40%

Jämfört med konventionell uppvärmning som elradiator, kan våra ir-paneler hjälpa dig att spara upp till 40 % på en vintersäsong. Hur är det möjligt? I själva verket är det många anledningar:

b4ef176ae6a02b901a578136f37b1d18_living-001003
Rumstemperaturen kan oftast sänkas 2–3 °C för att infraröda strålar påverkar dig direkt. Dessa 2-3 grader betyder mycket besparingar under vintern. Men du kan spara mer: bästa sättet att reglera temperaturen är när du styr dina PION värmepaneler med en avancerad programmeringsbar termostat. Termostater installeras I varje rum. Denna lösningen kan bespara dig upp till 40% av värmekostnaden. Vi rekommenderar Devireg termostater. Termostaterna kan styras via Internet I din app. På hotell, pensionat och andra boenden är det möjligt att styra uppvärmningen genom att värmen slås på eller av beroende på närvaro av gäster.

Infravärmepanelerna är underhållsfria – ingen årlig service, skorsten eller panna behövs, ingen risk för spräckta rör eller läckage.
Stugägare vet hur kallt det blir när ingen bor där. När det är riktigt kallt vet alla hur lång tid det tar att värma upp. När du startar en PION blir det ingen värmeförlust som när du först måste värma luften; PION värmer först golv, väggar och personer i rummet. Även fast temperaturen är relativt låg i rummet känner du värmen

Hur är det möjligt att infravärmen faktiskt sparar energi? Det är helt enkelt det mest effektiva sättet att omvandla elektricitet till värme7602f8226f82cc1e79fcdb931cbec0ae_1
Principen är väldigt enkel: elen går igenom panelen som har ett högt motstånd; detta värmer upp den inbyggda resistorn och via den värmealstrande panelen strålas infraröd strålning i den rätta våglängden. Denna våglängd har en naturlig förmåga att penetrera massa betydligt snabbare än konvektionvärme. Därför absorberas 80% av värmen av objekten i rummet istället för den bortkastade effekten genom luftcirkulation genom väggar, golv eller dörrar.
Den nya generationens infravärme kan alltså förbruka 35-40% mindre energi än traditionella konvektionsvärmesystem. PION slösar inte energi på att värma luften, som är en ineffektiv metod för uppvärmning inomhus, där den mesta värmen hamnar i taket, medan golven är kalla. Inga mer kalla golv när du använder PION infravärmepaneler.