Den absolut skönaste värmen - den är du värd!


Våra infrapaneler är ungefär som traditionella kakelugnar. Först värms objekten i rummet och sedan luften för en behaglig värme och komfort.
Strålningsvärme kräver inte dyr luftcirkulation, vilket är principen i ett vanligt värmesystem. Minskad luftcirkulation bidrar även till att upprätthålla en renare, dammfri miljö som är speciellt uppskattad av dem som lider av allergi och astma.


Kan döda mögel och hålla din bostad torr och behagligt varm


PION infra-värmare avfuktar väggar, tak och golv som innehåller mögel och svamp.

Det är ganska vanligt att bo i ett hem utan att märka mögel - det kan gömma sig på mörka och otillgängliga platser, ibland ger den den sig till känna genom att producera en svag lukt men i många fall upptäcker vi inte
ens det. Vi börjar märka det när vi utvecklar allergiska, kroniska andningssjukdomar och får försämrad hälsa.

Men allt som krävs för att det ska reduceras/försvinna på egen hand är att hålla huset tillräckligt torrt och varmt. Och denna process kan snabbas upp av PION. Principen ligger i förökningen av molekyloscillation - när molekylerna i byggnadsmaterialet vibrerar ökar dess friktion och börjar producera värme. Värmen i byggnadsmaterialet torkar upp väggar från insidan, vilket är betydligt effektivare än att torka med varmluft.

När är det bra att installera våra infravärmepaneler?


Komplett uppvärmning
Få varma golv och väggar i hela huset. Täpp till kallras och minimera damm och allergener i luften. Slipp oljud från värmepumpar. Infravärmen är tyst och skön.

Överbryggande uppvärmning
Om du har ett gammalt / underdimensionerat värmesystem som inte räcker till eller är för långsamt. Med infravärme värmer du snabbt upp golv och väggar.

Vi kallras och kalla partier
Kallras vid dåliga fönster eller entréer kan kyla ner ditt hus och ge drag som upplevs obehagligt. Här fungerar ir-panelerna mycket effektivt som ett "lock" och täpper till kylan. Värmen stannar inomhus och draget reduceras.

Zonuppvärmning
Där du behöver värma upp en speciell plats i ett utrymme utan att värma hela rummet. Soffhörnan, köket, badrummet, sovrummet, väntrummet, behandlingsrummet, lekrummet, djurhörnan, garaget etc.

Allergi, astma lungsjukdomar
Med våra ir-paneler får du bättre inomhusmiljö; friskare och torrare hus utan att få torr luft. Unken luft reduceras. Infravärme är hälsosamt för människor, djur och byggnader.

kallras

Vid kallras orsakad av en otätad altandörr upplevs obehag och drag. Här får man ett mycket bra resultat med infravärmen. Det blir som ett lock över det kalla. Hela rummet får en helt annan karaktär i värmen. Likaså är det en bra lösning när golvvärmen inte räcker till eller har lagt av.


Pasted Graphic

Tekniken i våra ir-värmepaneler


spectrum
Även solen producerar olika typer av strålar (från mikrovågor till synligt ljus och röntgenstrålning, se diagram till vänster).
Bara strålar som faller i ett viss spektrum (0,75 till 15 mikrometer) ger uppvärmning. Dessa strålar kallas infraröda strålar (A) Nära-, (B) Medel-och (C) Far IR Rays. Det bästa och mest effektiva spektrum för uppvärmning är C-spektrum (Far IR-strålar, från 6 till 10 mikron). Därför är det viktigt att en infraröd panelvärmare producerar de flesta av sina IR-strålar i dess optimala spektrum. Våra paneler producerar 99,82% av sin produktion i C-serien och mer än 90% av det i det optimala spektrat (6 till 10 mikron).
Pasted Graphic 3


Skillnaden mellan infravärme och konvektionsvärmeKonvektionsvärme

Bilden från värmekameran visar tydligt att den högsta temperaturen hamnar i taket. Där gör inte värmen lika stor nytta. Golven kommer först att bli kalla av kallras innan hela rummet är uppvärmt.

Pasted Graphic 1
Ett rum som har värmts upp av en PION infraröd panel visar tydligt att infraröda strålar fördelar värmen till platser där värme verkligen behövs.


Efter att ha använt infravärmepaneler ett tag är det svårt att vilja ha något annat då komforten är påtagligt skön. Prova du med!

Pasted Graphic 1Pasted Graphic
Pasted Graphic 2Pasted Graphic 3

Pasted Graphic 4
Pasted Graphic 2